5 lucruri pe care antreprenorii productivi le fac în fiecare zi

Poate aceasta este o afirmație incompletă, dar antreprenorii sunt unele dintre cele mai ocupate persoane. O zi din viața unui antreprenor implică luarea unor decizii de afaceri, cercetare și conectare la rețea. Deoarece sunt foarte multe de făcut și puțin timp la dispoziție, antreprenorii se pot lăsa cu ușurință distrași de lucruri neimportante.

Dacă asculți sau discuți cu oameni de succes, vei observa că aceștia au diverse rutine zilnice sau obiceiuri care i-au condus spre succes. Uite cinci lucruri pe care antreprenorii productivi le fac în fiecare zi.

 

  1. Stabilirea unei rutine

Dacă un antreprenor nu își stabilește un anumit program zilnic, cum ar putea acesta să realizeze ceva? Este o provocare pentru o persoană obișnuită să jongleze cu viața sa personală și profesională. Fară o rutină, un antreprenor nu își va finaliza nicio muncă.

Nimeni nu îți poate oferi o rutină potrivită pentru tine. Stabilește-ți una care să se bazeze pe ce se petrece în viața ta personală și care să includă obiceiurile de muncă. Dacă ai o familie și ești o persoana matinală, atunci probabil ai dori să începi muncă dis-de-dimineață, înainte ca oricine altcineva din casă să se trezească. Dacă ești mai productiv pe timp de noapte, atunci fixează-ți o rutină ca pentru o „pasăre de noapte”.

Fixarea unei rutine te poate ajuta să îți stabilești o ordine a priorităților. Asta este ceea ce a făcut Jack Dorsey, fondatorul Twitter și Square, timp de luni de zile în timp ce construia cele două companii. Acesta a lucrat timp de opt ore zilnic la fiecare companie, ceea ce înseamnă că a ajuns la 16 ore de muncă. Cum? A urmat o rutină care, potrivit aplicației Buffer blog, arăta în felul următor:

Luni: Gestionarea și conducerea companiei

Marți: Producerea

Miercuri: Marketing, comunicare și dezvoltare

Joi: Dezvoltatori și parteneriate

Vineri: Cultura companiei și recrutarea

Prin stabilirea acestui program, Dorsey s-a putut concentra la o singură sarcină, astfel reușind să o ducă la bun sfârșit. De asemenea, Buffer Blog susține că antreprenorul Tim Ferriss, prin„ faima celor 4 ore lucrătoare” favorizează menținerea unui program mai deschis. Ideea principală este că dacă ai un plan, chiar și numai pentru o zi sau o săptămână, nu pierzi timp prețios.

 

  1. Exersarea și meditația

Importanța exercițiului este bine stabilită, așa că nu te voi plictisi cu detalii și calcule, dar sunt unele personae de success care fac din exercițiu o prioritate. Conform Business Insider, directorii executivi de la Apple, Xerox, Pepsi, Christies and Starwood Hotels și-au început zilele cu inima bătându-le puternic în piept.

Dar dacă nu ești genul de persoană căreia să îi placă să se trezească devreme și să lucreze? Lucrează într-o rutină în alt moment al zilei. Chiar dacă nu ridici greutăți la domiciliu, la birou sau nu alergi de dimineață, ar trebui să faci măcar yoga sau meditație. Orice activitate care diminuează stresul și te eliberează de gânduri este benefică. Este o modalitate excelentă prin care să petreci timp cu tine și prin care să te pregătești pentru a face față următorului proiect.

 

  1. Verificarea progresului

Ca antreprenor, ești extrem de ocupat. De fapt, s-ar putea să fi atât de concentrat pe o sarcină, încât să ajungi să neglijezi o serie de lucruri importante. De accea, la un moment dat în timpul zilei ar trebui să îți verifici lista cu lucrurile pe care le ai de făcut. Pentru cateva minute, verifică cat de departe ai ajuns cu aceste sarcini. Când faci astfel, transformi aceste obiective în sarcini care pot fi realizate. Dacă îți vei face timp pentru evaluarea progresului, vei ajunge să duci la bun sfârșit prioritățile.

De asemenea, nu ar strica să îți verifici fluxul de numerar. Ar trebui să faci asta zilnic, deoarece fără bani , afacerea ta este bună de nimic. Pentru a face asta eficient, folosește o proiecție de 30 de zile a fluxului de numerar. Aceasta te va ajuta să identifici de unde vin banii și pe ce îi cheltuiești zilnic. În plus, ar trebui să ții evidența facturilor și să începi un process de colecționare dacă este necesar. Fie că suni la bancă, verifici online sau discuți cu contabilul, e mai bine să fii sigur decât să îți pară rău.

În cele din urmă, petrece timp zilnic pentru a discuta cu clienții prin telefon sau e-mail. Donald Trump este cunoscut pentru apelurile telefonice importante dis-de-dimineață. În zilele noastre, verificarea e-mail-urilor nu reprezintă o pierdere de timp. Nu știi niciodată ce mesaj important ai putea pierde dacă nu îți faci timp să își verifici inbox-ul.

 

  1. Petrecerea timpului cu familia și odihna

 

În conformitate cu Harvard Business School, oamenii de success încearcă să își facă timp de petrecut cu famlia. Dacă ei își pot face timp, tu, ca antreprenor ocupat, vei găsi timp de petrecut cu partenerul și copiii. Când petreci timp cu cele mai importante persoane din viața ta, nu doar că te eliberezi de gânduri, dar îți reamintești pentru ce lupți.

Și dacă credeți că start-up-urile nu înțeleg ce înseamnă să fi părinte implicat, verificați ce face Fundable. Această platformă s-a asigurat că angajații săi nu vor sacrifica timpul petrecut cu familia pentru carierele lor.

Dar dacă ești singur și nu ai copii? Acesta nu este un motiv pentru care să nu îți trăiești viața. Toți oamenii au nevoie de ceva timp pentru a-și reîncărca bateriile. Asta înseamnă să te bucuri de tot ceea ce îți face plăcere să faci, fie că te duci la film singur, că ieși cu prietenii „la o bere”, la o plimbare cu bicicleta sau pur și simplu te bucuri de mirosul trandafirilor. Cine știe? Poate ceva te va inspira pe parcursul drumului. Iar dacă Jack Dorsey și-a făcut timp la sfârșit de săptămână pentru o excursie, și tu ai putea să îți iei ceva timp liber o dată, de două ori pe săptămână.

 

 

 

  1. Planificarea zilei de mâine cu o noapte înainte

Ai crescut cu un părinte care s-a asigurat că erai pregătit de școală cu o noapte înainte? Fie că asta a implicat pregătirea hainelor sau a pachetului de prânz, aceste obiceiuri te-au format. Deci, pregătește-ți armele înainte de a pleca la luptă.

Am învățat acest truc de la Scott Stouffer, co-fondatorul SEO Engine, o companie cu care mă consult, ajută companiile să folosească informații pentru a vedea ce „dă roade” în mediul online. Stouffer insistă pe menținerea unui program zilnic. În noaptea premergătoare întâlnirii, acesta trimite un e-mail tuturor spunându-le de ce este nevoie.

Când îți organizezi măcar o parte din sarcinile pentru a doua zi, înainte de a merge la culcare, ești predispus să te trezești și să începi treaba cu bateriile încărcate. Asta te poate ajuta de asemenea să stabilești priorități în programul tău pentru următoarea zi, în loc să lași gândurile muncii nefinalizate să se acumuleze. Plus de asta, seara este un moment prielnic să termini cu treaba pentru că, probabil, toată lumea este deja obosită sau pregătită să adoarmă. Președintele Obama, de pildă, stăpânește arta de a finaliza treburile pe care le are de făcut, cu o noapte înainte.

Și un ultim cuvânt despre somn: asigurați-vă că vă creați un bioritm. În mod evident, nu există un ritual mai bun pentru a te trezi fresh, a doua zi. Practic, fiecare antreprenor de succes merge la culcare la aceeași oră, în fiecare noapte.

Asigură-te că nu lași niciun factor extern să te distragă de la somn. Lasă-ți telefonul sau calculatorul în altă cameră. Vei fi încântat să te trezești odihnit și să pornești la drum cu forțe noi, în dimineața următoare.

 

Nota: acest text este o traducere dupa 5 Things Productive Entrepreneurs Do Each Day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>