Cum să începi o afacere la universitate : Blog

Blogging-ul a devenit un trend,dar și o ocazie de a face bani începând un blog part-time sau „un vlog”,cum mai este numită o afacere la universitate.

De Megan Dunsby

 

De ce să începi o afacere tip blog?

 

Blogurile sunt afaceri importante. Mulțumită blog-ului și video-blogging-ului – „vlog” – și a starurilor Zoella, Tanya Burr, Jim Chapman ș.a.m.d, blogging-ul a facut tranziția de la micile ecrane la un succes mondial, datorită unor bloggeri capabili să captiveze audiențe de mii, dacă nu chiar sute de mii de persoane.

Piața de blog poate părea epuizată, dar încă există un număr de oportunități de urmărit precum călătoritul, creșterea și educarea copiilor și moda, iar dacă te poți face înțeles, urmărit și ascultat, un blog îți poate genera un venit în plus care să-ți finanțeze studiile.

Chiar și WordPress, platforma soft cea mai utilizată atunci când vrei să creezi un site web estetic sau un blog, a fost creată de un student. În 2003, în timp ce studia la Universitatea din Houston, Matt Mullweg a venit cu această idee, iar, în câteva luni, serviciul său de publicare s-a extins până la 2000 de blogguri. În prezent, această platformă ocupă aproape 15% din topul de un milion de site-uri pentru traficul de internet.

 

Cum să demarezi o afacere tip blog în timpul facultății

 

Este cât se poate de adevărat că este ușor să intri în “blogosferă” și că poți pune baza unui blog în doar câteva minute folosind varietatea de site-uri gratuite cum ar fi WordPress sau Blogger.

În orice caz, dacă vrei să începi un blog de la zero, poți alege o cale asemănătoare cu a demara o afacere de tip “comerț electronic” și să cumperi un nume autentic de domeniu cu un preț minim de 3 lire sterline.

Conținutul este esențial când vine vorba de a crea un blog de succes, deci ai nevoie să te concentrezi pe crearea articolelor și pe trăsăturile pe care se axează  cele mai populare subiecte. O idee bună este să te uiți la hashtag-urile populare de pe Twitter pentru a compila articole care îți vor maximiza traficul potențial. Search Engine Optimisation (SEO), care s-ar traduce ca ”Optimizare pentru motoare de căutare”, este vital pentru atragerea cititorilor,,deci asigură-te că vei lua în considerare cuvinte cheie pe care le vor căuta cititorii.

Dacă blogul tău începe să fie popular, poți începe să urmărești să te folosești de postări sponsorizate și să începi să adaugi reclame site-ului tău.

”Vlogging-ul” – îmbinarea unui blog cu videoclipurile de pe YouTube – este o modalitate excelentă de a te extinde și, dacă poți obține un nivel ridicat de trafic, poți câștiga o reducere a venitului din publicitatea de pe YouTube.

 

Inspirația studenților în afaceri – Ella Woodward

 

Ella Woodward a pus bazele blogului său „Deliciously Ella” în ultimul an de studiu la Universitatea din St. Andrews. Trei ani au trecut repede, iar postările studentei  antreprenor de numai 24 de ani au ajuns rapid la 150 de mii de vizualizări din partea utilizatorilor din întreaga lume. Aceasta ajuns la peste 70 000 de aplicații descărcate și a ajutat-o să vândă cu succes cartea ei de rețete (bestseller-ul anului 2015).

Blogul a profitat de oportunități de profit prin parteneriat cu diverse companii care au condus la extinderea afacerii sale și transformarea vlogului în evenimente și cursuri de gătit; această schimbare de la online la offline este o opțiune pe care o poți lua în considerare odată ce blogul tău a fost înființat. Într-un interviu cu „The Telegraph”, luna trecută, Ella ne-a mărturisit că: ”Începerea unui blog pe parcursul studenției îți poate schimba cursul vieții. Nu ai pe umeri presiunea de a-ți căuta un job full-time și să te întreții de unul singur, fapt care îți conferă timpul necesar să experimentezi multe lucruri. Pentru mine, a fost o experiență deosebită. Am reușit să captez atenția în Social Media și să aflu care sunt preferințele audienței mele. Atunci când am absolvit, aveam deja un mare avantaj pentru cariera mea.

 

Notă: acest material este o traducere după Starting a business at university: Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>