Ce facilitati din Office 365 ma pot ajuta sa imi sporesc productivitatea?

Un ghid rapid/eficient pentru felul in care mutarea emailurilor si documentelor in „cloud” poate duce la castiguri mari in productivitate

Ganditi-va la software-ul de business si sansele sunt ca primul nume care va va veni in minte va fi Microsoft Office.

Programe precum Word,Excel,Outlook si PowerPoint sunt sinonime cu productivitatea afacerii, si multe afaceri mici sau mari ar fi pierdute fara acestea.

Insa aparitia a „cloud computing” si networking-ul mereu pornit intre toate tipurile de mecanisme au schimbat lumea afacerii virtuale/ „business computing”, iar Office 365 de astazi este foarte diferit de Office-ul de acum 5 ani.

Vestea buna este ca majoritatea schimbarilor sunt spre bine si iti ofera libertatea si flexibilitatea de a-ti „croii” Office-ul la necesitatiile productivitatii tale, in loc de opusul acestui fapt.

Ce este Office 365?

Diferenta principala intre Office 365 si versiunea mai veche/anterioara a software-ului este ca nu mai trebuie sa cumperi pachetul si sa il instalezii doar pe calculator/PC. Ci, platesti o abonare lunara pentru autorizatie/licenta/un permis care poate fi utilizata pe 5 (maxim) aparate diferite.

Si in loc ca fisiere tale sa fie salvate pe un server local sau pe un calculator individual, sunt pastrate/salvate in cloud si asadar pot fi accesate oricand de oriunde.

Similar/In acelasi fel, in functie de indrastructura emailului tau, cloud asigura accesul sigur/de incredere pe email, calendare si contacte din afacerea ta tot timpul, complet cu protectie impotriva spam-urilor si a virusilor.

Pe langa costul implicarii a faptului ca nu trebuie sa cumparati un software, indepartarea de un produs fizic inseamna ca va puteti imbunatatii abonarea la Office 365 pentru a va fi potrivita cu necesitatiile afacerii, in asa fel in cat nu va trebui sa sfarsiti platind facilitati pe care nu le-ati folosii niciodata.

1.Modalitati usoare de a salva si pastra fisiere

Indiferent care pachet il alegeti, Microsoft va ofera 1 terabyte gratuit pe serviciul de OneDrive cloud. Acest lucru inseamna ca puteti sa va accesati fisierele de oriunde si cu un email controlat pe care il puteti conecta cu device-ul dumneavoastra si prin intermediul caruia puteti pastra legatura cu colegii dumneavoastra de pe cealalta parte a lumii atat de usor ca si cum ati fi in camera de vis-a-vis.

SkyDrive Pro este o aplicatie cloud gratuita care va permite sa salvati/pastrati si sa share-uiti/partajati documente. Se conecteaza automat la cloud, ceea ce poate fi util cand uitati sa va salvati ceea ce ati lucrat.

2.Folositi-l/Utilizati-l pe tableta sau pe telefon

Nu va este limitat sa utilizati office doar pe calculator sau mac, pe langa aceasta posibilitate, puteti utiliza varianta de Office 365 pentru mobil pentru pana la 5 telefoane mobile sau 5 tablete, permitandu-va sa vizualizati sau sa editati documente „pe drum”/in orice situatie.

3.Colaborati cu colegii

Utilizand aplicatia web Outlook (OWA) puteti permite colegilor sau angajatilor sa acceseze calendarul Outlook sau emailurile celorlalti. Acest lucru poate fi exceptional/foarte util daca cineva din echipa dumneavoastra are o zi libera si un client asteapta ca dumneavoastra sa livrati ceva sau daca aveti nevoie sa verificati unde este cineva din echipa.

4.Continuati-va munca offline

Daca va pierdeti conexiunea Wi-Fi in timp ce lucrati intr-o cafenea, nu este nevoie sa va panicati deoarece veti putea sa va accesati in continuare fisierele daca aveti cel putin Explorer 10, Safari 5 sau Chrome 24 pornite pe dispozitivul dumneavoastra. Si cand aveti iar conexiune, fisierele se vor sincroniza automat, asigurandu-va ca aveti cea mai recenta versiune a folderelor.

5.Update-uri si facilitati automate

Un alt beneficiu major in a va muta afacerea in cloud este faptul ca nu trebuie sa va mai ingijorati de cumpararea si intretinerea unui server, sau de upgradarea unui set-up mai puternic odata ce afacerea dumnevoastra prospera.

Acest lucru inseamna ca sunteti mai bine capabil sa preziceti costurile dinamice ale afacerii dumneavoastra fara frica de a fi necesara vreodata repararea sau inlocuirea unui hardware scump intr-un timp foarte scurt. Si deoarece va abonati la un serviciu in loc sa cumparati un produs, automat primiti facilitati si ultimele update-uri de indata ce Microsoft le lanseaza.

6.Accesati aplicatii utile

Fie ca este Yammer, internetul social provat pentru colaborarea angajatilor, aplicatie Bing pentru harti, sau accesarea paginii de LinkedIn, exista o larga varietate de aplicatii pentru productivitatea afacerii vabalabile pentru a fi downlodate/descarcate.

Connected World de astazi a deschis/lansat oportunitati pentru afaceri marunte/mici care nu au mai existat pana acum, iar Office 365 iti ofera tot ceea ce ai nevoie pentru a profita din plin de toate acestea. Spre deosebire de trecut, productivitatea nu mai depinde de locatie, dimensiune sau buget. Este doar despre a utiliza din plin ustensilele care se afla chiar in fata ta.

Notă: acest material este o traducere după What Office 365 features can help boost my productivity?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>